zaterdag 29 september 2007

Eerste judoles....

Op dinsdag 25 september moest het echt gebeuren de boys gingen voor het eerst naar judo in Frankrijk. Wij hebben Thom en Robin ingeschreven bij de Stade Saint Germain Judo Club vlak bij ons huis. Het was wel even wennen. De warming-up duurde ruim 40 minuten [het leek wel een strafkamp] en daarna kon er dan eindelijk gejudood worden. Dat ging wel zoals ze dat gewend waren. Onze jongens hebben hogere banden [Thom=groen, Robin =oranje] dan de kids op de judoschool. Het systeem is totaal anders dan in Nederland [wel leuk om te zien]. Aan het eind van de les zei de meester dat Thom echt een uurtje later moet gaan judoën, omdat hij groen heeft en veel beter is dan het groepje waar Robin nu in zit. Dus Thom gaat in een groep met kinderen vanaf 9 jaar meedoen en Robin blijft in deze groep, daar is hij de jongste met de hoogste band.

Verder zijn wij ook met zwemlessen begonnen. Er is een nederlandse dame die bevoegd is om examens af te nemen. Dus Thom zwemt gewoon voor zijn c-diploma en Robin zwemt voor zijn b en c diploma. Dit is privéles dus het gaat ook iets sneller [hopen wij].

1 opmerking:

Anoniem zei

Wij vinden het een heel leuk idee om de gebeurtenissen in la douce France , zo met de Franse slag, te lezen .Jullie grote voordeel is, dat jullie met zijn vieren bent , waardoor het aanbod gebeurtenissen ook lekker groot is en de reakties ook .Succes met de schrijverij , van ons de beste groeten . We houden de bladzijden in de gaten!

Pamalo.